22.10.2011 Z Hostýna na Tesák

06.12.2011 14:04

Z Vyškova jsme vyjížděli opět brzy - v 06.43 přes Kojetín do Bystřice pod Hostýnem. Tam byly přistaveny skoro jen pro nás dva autobusy. Protože nás bylo dost, aby byly využity, rozdělili jsme se. Na Hostýně jsme se po malém občerstvení a prohlíce kostela vydali kolem křížové cesty po červené na Tesák. 

Mapa Hostýn, Tesák, Troják

Prošli jsme  kolem Chvalčova a podle rozcestníku u Kozlůvek jsme po žluté pokračovali kolem Máchovy studánky na Kyčeru a odtud k turistické chatě Na Tesáku.Cestou jsme se rozdělili na několik skupinek, na chatu jsme dorazili s velkými časovými rozestupy všichni. Jako menu nabízeli lákavé menu pečenou kačenu se zelím, což dokazují některé fotografie. Část účastníků tady svoji trasu ukončila a autobusem odjela do Bystřice pod Hostýnem, kde na ně čekala v místní cukrárně sladká odměna.

Na Troják vyrazila jen část výpravy. Vrátili jsme se na rozcestí Pod Kyčerou, odtud po červené pokračovali k rozcestí Pod Křížkem, kde jsme přešli na modrou. Možná z nepozornosti, nebo lesníci vykáceli strom se značkou, jsme se ztratili. Omylem jsme vyšli na silnici, o které jsme nevěděli, odkud a kam vede. Naštěstí kolem projíždělo slovenské auto, jehož posádka se sice v naší turistické mapě nedokázala zorientovat, alespoň  nám ale řekla, odkud jedou. Vracet se na turistickou cestu bylo zbytečné. Do cíle jsme už došli po silnici, která alespoň vedla kolem krásného lesa. Na Trojáku malé občerstvení a rychle na autobus do Bystřice pod Hostýnem.

V Bystřici jsme podle rad místních obyvatel provedli co nejkratší rychlý přesun na vlakové nádraží, kde na nás čekala odpočinutá část turistické výpravy. V 15.54 jsme odjížděli do Kojetína a odtud do Vyškova. Podle plánu jsme do Vyškova dorazili v 17.17.

Celkové zhodnocení - akce se opět vydařila. Velkou zásluhu na tom má krásné počasí a nádherná příroda.

Fotogalerie